Enixé IT Solutions BV
Botnische Golf 9-A
3446 CN Woerden
0348 430222

Vessel Management

Kostenbesparing door purchase & maintenance module op schepen wereldwijd.


Vessel Management

Voor Smit Vessel Management Services uit Rotterdam heeft Enixé een vesselmanagement systeem ontwikkeld dat wereldwijd gebruikt wordt op de schepen.


Het doel was het automatiseren en efficiënter maken van het inkoop-, voorraadbeheer- en onderhoudproces aan boord van de schepen waar dit voorheen handmatig volgens een papieren procedure plaatsvond.
 

Het systeem is, geënt op de internationale bemanning van kleinere schepen. Daarom is het systeem meertalig en qua gebruik eenvoudig opgezet. Het is gebaseerd op AMOSW, dat in de kantoororganisatie van Smit wereldwijd gebruikt wordt voor inkoop, onderhoud en voorraadbeheer.

Hierdoor hoeft AMOSW niet aan boord van die schepen geïnstalleerd te worden en worden bedieningsproblemen voorkomen voor de bemanning die geen training hebben gehad. Het eigen systeem is aan de hand van een eenvoudige handleiding te bedienen zonder noemenswaardige training.

 

Centraal-decentraal

De centrale database van AMOSW staat in Rotterdam en  synchroniseert dagelijks met de decentrale database op de schepen.


Hierdoor zijn alle gegevens van de schepen beschikbaar in de centrale omgeving en toegankelijk op alle kantoorlocaties wereldwijd. Daarnaast is in een schaduwomgeving in Rotterdam een actuele kopie van elke database beschikbaar om eventuele problemen aan boord te kunnen analyseren en op te lossen.

 

Voordelen

  • Smit heeft nu een eigen versie van een Purchase en Maintenance System op alle schepen wereldwijd en kan hiermee een substantiële kostenbesparing realiseren.
  • Probleemloze interface met AMOSW en eventueel andere systemen.
  • Alleen de gegevens en functionaliteiten die de bemanning nodig heeft worden getoond. Hierdoor is het systeem eenvoudig te bedienen.
  • Het systeem is meertalig, waarbij alle teksten te onderhouden zijn door Smit.
  • Met een korte introductie kan bemanning het systeem bedienen waardoor gegevensinvoer op het laagste niveau plaatsvindt.
  • Betere centrale sturing door up to date inzicht in de processen en actuele situatie aan boord.

Hans Brejaard, vesselmanager bij Smit: 'Enixé is een betrouwbaar bedrijf met uitstekende ontwikkelaars. De medewerkers zijn gedreven en kunnen een goede voorstelling maken van de business van hun klant en de wensen vertalen naar een bruikbaar product. Het ontwikkelde systeem zal zeker een bijdrage gaan leveren in de efficiëntie van de inkoop- en onderhoudsprocessen.'
 

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.


Productvergelijk

Het geschikte software pakket vinden is niet gemakkelijk. Veel keus en geen specificaties van functionaliteit en kosten. Wij vergelijken wel!

Aanmelden Enixé nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

Enixé is partner vanBekijk al onze partners

Enixé is sponser van